Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap
Petíció az Oszolyért PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

 Petíció az Oszolyért !

Alulírottak tiltakozásunkat fejezzük ki az ellen, hogy a csobánkai Oszoly csúcsán bármilyen építmény létesüljön, amely megváltoztatja a csúcs megszokott látványát.

Az Oszoly országosan védendő Natura 2000-es természetvédelmi terület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. A hegyen és közvetlen környezetében számos különleges madárfaj, ritka növény, védett állatfaj él. Ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy az említett természeti értékek háborítatlanok maradjanak.

Az Oszoly különleges élővilága veszélybe kerülhet
, ha olyan objektumok létesülnek területén, amelyek nagyobb számú látogatót vonzanak, akik legnagyobb jó szándékuk ellenére is árthatnak az itt található érzékeny élővilágnak.

 

Az Oszoly sziklái jelenlegi formájukban falunk egy legjellegzetesebb szimbólumai és ez így kedves a falubelieknek és a turistáknak egyaránt.

Határozottan kérjük az engedélyező hatóságokat, mindent tegyenek meg Csobánka különleges természeti értékeinek védelmében, és ne adjanak   engedélyt semmilyen objektum (tereptárgy) építésére sem az Oszolyra, sem a Csobánka körüli hegyekre, mely nem környezet vagy természetvédelmi célokat szolgál!

 

Kapják: Csobánkai Polgármesteri Hivatal, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Pilisi Parkerdő Zrt., Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, Szentendrei Építéshatóság, Fővárosi és Pest Megyei MgSzH Erdészeti Igazgatósága

Csobánka, 2010. május 20.

Osvay Miklós (2014 Csobánka, Bem József u. 5.)

 A petíciót több példányban nyomtattuk ki.

Aláírásokat gyűjtünk az ívekre. Aláíróhely: Osvay Miklós, Bem József utca 5. Telefon szám: 06 20 2057801, érdeklődni lehet minden csobánkai honlap gazdájánál (kivéve a Rádió Csobánt, mert Gordon Lajos elfogult. A bannerünket levette honlapjáról, amióta szót emeltünk az Oszolyért)

Várjuk aláíróhelyek jelentkezését, illetve várunk aláírásgyűjtőket is. Köszönjük.