Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Fehér sziklák színes köntöse Filmbemutató volt Csobánkán
Filmbemutató volt Csobánkán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: oszoly   

A hír megjelent a Greenfo oldalán: http://www.greenfo.hu/sajtoszoba/sajtotajekoztatok_item.php?hir=3007

és a Zugló TV oldalán is: http://www.zuglotv.hu/

Az Oszoly Környezetvédő Egyesület közhasznú társadalmi szervezet Csobánkán. Alapítóokiratuk szerint céljuk a Csobánka környéki még feltérképezetlen természeti kincsek felkutatása és publikálása. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld Forrás 2009 program támogatásával sikerült befejezni az Oszoly monitorozását, melyet még a Csobánkai Tanösvények létrehozása közben kezdtek el a Csobánkai Értékőrző és Községszépítő Egyesülettel. A támogatás most egy természetfilm elkészítését tette lehetővé, mely az Oszolyon fellelhető harmincra is tehető védett növények legszebbjeit mutatja be.
A fenti képen a pályázati program majd minden résztvevője látható. (Balról jobbra: Zsóka Zoltán, Bőhm Éva Irén, dr. Halák László, Benke Ildikó, Dukay Igor) Köszönet illeti a Láry-fáry Étterem vezetőjét, Pauditsné Mózes Máriát a bemutató megvalósításában nyújtott támogatásáért és az Oszoly Környezetvédő Egyesület tagjait a film létrejöttében tett munkájáért.


Az Oszoly ösvény közelében és az Oszoly-csúcson található növenyeket különleges nézőpontból figyelheti a néző Zsóka Zoltán neves rendező, operatőr segítségével. A Fehér sziklák színes köntöse című filmhez Böhm Éva azonosította és írta le a növényeket. Közreműködtek a Csobánkai Közösségi Műhely Petőfi Sándor Általános Iskola tanára és tanulói. A zenéjét szerezte Kleer László, a sajtóról és a film egy részének szöveg alámondásáról gondoskodott dr. Halák László. A stúdiómunkák a Zugló TV Stúdióban történtek. A film környezetvédelmi szempontú megfelelőségét Dukay Igor szakértő felügyelte.

 

 

A sajtótájékoztatóra és a bemutatóvetítésre 2010. július 23-án péntek délelőtt 10 óra 15 perckor  került sor a Láry-Fáry Étterem Vetítőtermében.

A bemutatót konferálta a felelős szerkesztő, Benke Ildikó, elnök. A megnyitó köszöntőt elmondta dr. Halák László. A filmről és terjesztési lehetőségeiről is szó volt: a Zugló Tv Stúdió vezetője és a Közháló vezetője tett nyilatkozatot.