Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Életet a Dera mentén Csemete nevelők jelentkezését várjuk
Csemete nevelők jelentkezését várjuk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Megtisztítottuk a Dera-patak partjának Nádas utcai híd környékét az egyik oldalon.

 

Folytattuk Dera-patak revitalizációs programunkat, amelyre pályázati támogatást kaptunk. (Ez egyben válasz arra a kérdésre is miért nem más szakaszon hirdettük meg a patak tisztítást. Ettől eltekintve bárki szervez ilyen jellegű programot, szívesen társulunk.) Kaptunk szerszámokat az Önkormányzattól a munkához, melyet köszönünk. Sajnáljuk, hogy nem lehet a szemét elszállító céggel megegyezni a kiszedett szemét elszállításáról. Mi most erről is gondoskodtunk.

Még sajnálatosabb, hogy a csobánkai fakivágási láz elérte a tavaly ültetett csemetefáinkat is. Kedden reggel vandál módon késsel vagdosta be valaki a virágzó, rügyező fák szárát. A félig átvágott fákat kitörte és letaposta. Az illető nyilván nem volt tisztában azzal, hogy védett, tájhonos fákat károsított meg. Az egyesületnek és a falunak 100 000 Ft anyagi és felbecsülhetetlen eszmei kárt okozva ezzel. A büntető törvénykönyv ide illő paragrafusai szerint a bíróság 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja hasonló esetben az elfogott tettest, vagy tetteseket.

A januári felső szakaszi fakivágások óta a faluban megváltozott a patak parti fák fontosságának megítélése. Egyébként is határtalan mértékben elharapózott Csobánkán az illegális fakivágás. A civil szervezetek mindent megtesznek ennek visszaszorítására, de a hatóságok együttműködése nélkül tehetetlenek vagyunk.

E szemlélet megváltoztatására hirdetünk facsemete nevelő akciót. Kérjük jelentkezzenek azok, akik vállalják egy csemetefa 1-2 évi nevelését a kiültetésig.

Elérhetőségeinket e honlapon megtalálják. Köszönjük.