Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap
Csapatépítő tréning PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Az Oszoly Környezetvédő Egyesület élcsapata építő tréninget és közben vezetőségi ülést tartott vasárnap délelőtt a Dera-patak partján a Nádas utcai híd mellett.

 

Ülésünk és közben elvégzett munkánk eredményeképpen megtisztult a patakpart a japánkeserűfű téli maradványaitól. Előbukkant a bozótban hagyott szemét és a partot egyébként szépítő boglárkák. Vendégeink is voltak: A Hubertus-kápolna hídja mellett lakó paci egy utassal a hátán. Később a rendelőjét kerékpáron megközelítő gyermekorvos. Végül egy színes tőkés réce.

 

Hátrahagytuk a nádat jól felaprítva, hogy komposztálódhasson. Más választása nincsen, ugyanis elégni nem tudott a múlt heti tisztításunk maradványa sem. Kaptunk kapákat, gereblyét és ásót az Önkormányzattól, amit ezúton köszönünk szépen. Kiderült, hogy a nádat kézzel, lábbal a legkönnyebb letörni, majd összetörni. 3-4 óra alatt hárman végeztük el a szépítést. Még egy kacsa is a csodájára járt és elégedett hápogással üdvözölte megújult környezetét. Vasárnapi fohászkodásunk tárgya az volt, hogy bárcsak adná az Önkormányzat nekünk azt a szép patakot, amit egyébként illene rendben tartatnia.

 

Kollár László gyermekorvos, aki nálam egy évvel később ballagott a csobánkai általános iskolában - annak befejeztével - emlékeztetett, hogy gyerekkorunkban főleg fűzfák voltak a patakparton. Az első kikövezés során estek áldozatul jelentős számban a pati fűzfák. Miután már nem volt fa, a japán keserűfű könnyedén el tudott szaporodni, elnyomva maga körül mindent. Jó példának lehet tekinteni a gyerekorvosi rendelővel szemközti patakpartot. Megfigyelhető itt a japánkeserűfű? A válasz: nem. Vagy csak nagyon kis mértékben. Miért? Mert a Kollár család gondozza a rájuk eső partszakaszt.Van  jó pár ilyen szép partszakaszunk. Köszönhetően a gondozóknak.

 

Kívánunk mindenkinek hasonlóan üdítő, frissítő, környezetszépítő szabadidőt, mint amilyen a miénk volt ma délelőtt.

Cili