Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Programok Kerekezés közel s távol Csobánka - Pomáz - Tófenék
Csobánka - Pomáz - Tófenék PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Kedves barátaink a Pomázi Civil Klímakör tagjai környezetvédő kerekes találkozóra invitáltak minket. A rendezvény célja a Gyertek bringázni című cikkben volt olvasható.

 

Köszönjük a meghívást és a színvonalas szervezést!

 

 

 

 

 

 

Sajnos a rendezvény egybeesett az egyik pomázi iskolai ballagással. Emiatt Pomázról most kevesebben voltak, mint általában. Azonban a túra során látszott, hogy tapasztalt kerekezőknek szervezték, hiszen a puszta, kaszálatlan mezőtől kezdve a patanyomtól göröngyös talajon át a patakon átkelésig minden nehézséget bevállaltunk.

 

 

Jó lett volna időnként a hosszú nadrág, mert a 160 cm-es magas fű olykor vágta a lábunkat, de esőkabátra szerencsére nem volt szükség. Vitatható, hogy esőben rosszabb biciklizni, vagy derékig érő fűben, tikkasztó hőségben. Mi az utóbbit tapasztaltuk, de nem tikkasztó hőségben és az is valami. Kárpótolt minket a házigazdák vendégszeretete, fogadtatása, az igényes előadások az ős-Pomázról a Klissza-dombon, a hucul lovakról és a vízivilágról a Tófenéken.

 

Az mindannyiunk számára világossá vált, hogy kár volna utat építeni ezen a területen, vagy újabb ipartelepet, bevásárlóközpontot létrehozni. Viszont érdemes volna támogatni a tanösvények építését és a Tófenékre jellemző növény- és állatvilág megmentését. Szurkolhatunk a pomázi és a szentendrei civileknek céljaik eléréséhez.

 

Továbbá segíthetünk a kerékpárút építésében, hiszen mi Csobánkaiak sem tudunk emberi körülmények között kijutni a Dunakanyar-kerékpárútra. Tehát közösen érdemes fellépni a Pilis- és Dunakanyar kerékpár-turizmusának fejlesztéséért.

 

Várjuk az érdeklődők, az önkéntesek csatlakozását, ötleteit az ügyben. Elérhetőségeink itt a honlapunkon is megtalálhatók.