Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Programok Fehér sziklák túra Fehér sziklák ösvényen 2011.06.19-én
Fehér sziklák ösvényen 2011.06.19-én PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

A Csobánkai tanösvények honlapja: http://tanosveny.oszoly.hu/

A Csobánkai-medence klímája megint meghazudtolta az országos meteorológiai előrejelzést. Még a helyit is. Nem mondható, hogy egy csepp eső sem esett. Egy tucat csepp esett ránk, vagy kétszer annyi. De több nem. Így történt, hogy vasárnapra meghirdetett túránkra a bátrabbak, kalandvágyóbb túratársak jöttek el.  A többieket elriasztotta a megjósolt záporeső, zivatar.

 

A Fehér sziklák ösvénye Csobánka egyik legszebb, leghosszabb ösvénye most még. Zárójelben írhatjuk, hogy a Szent-kúti ösvénnyel együtt létrejön majd egy 15 km-es tanösvény, ami csak Csobánka körül húzódik majd.

 

Az összeverődött, kitartó kis társaság igazi kiránduló időt kapott jutalmul és érzésünk szerint elégedetten tértek otthonaikba. Pedig volt, akinek szó szerint miszlikbe szakadt a túraszandálja.

A kirándulás záróakkordja a Fő téri Kárpáti Kávézóban elfogyasztott komlószármazék és fagyi voltak, mely alkalomra már két rönkfa-asztalnyira zsugorodott a létszám. Ki a gyermek miatt maradt el, ki időre sietett haza, ki a Kevély-nyereg felé vette útját, ki csodatévő vízért ment a Szent-kúthoz, kiért a gerincre jöttek el.

Köszönjük mindenkinek, hogy velünk tartottak ezen a valóban szerencsésen túrázó-időre fordult napon. Reméljük maradandó élményt szereztek a Margitligettől a Csobánkai-nyeregig húzódó túraútvonalon.