Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Életet a Dera mentén Oszoly. K.E. - japánkeserűfű 5:3
Oszoly. K.E. - japánkeserűfű 5:3 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Rangadó találkozó volt a Nádas utcai hídnál. A csobánkai Oszoly Környezetvédő Egyesület elsöprő győzelmet aratott az özönnövényként elhíresült japánkeserűfű Hubertus-domb alatti csapata ellen. A mieink egy erős motoroskaszás csatárral mintegy két óra alatt terítették le a három méter magas teljes virágzatú növényeket. Négy hátvéd játszott kiválóan még csapatunkban.

 

 

Köszönjük a patakpart fenntartási feladatait ellátó hatóságnak, hogy ezt a részt nekünk hagyta. Jó nagy mennyiségű közmunkát spóroltunk meg nekik. Aki esetleg nem hiszi, hogy épp időben léptünk, még elvihet pár szálat, épp magját szórja a növény. Aki szeretné kipróbálni, hogyan tud elpusztítani akár egy bodzafát is, az vesse el a kertjében. Azonban figyelmeztesse szomszédait, hogy építsenek 3 méter magas falat a kertjük köré, mert ezt a növényt csak egyszer kell elvetni utána egész életen át küzdeni kell ellene.

 

A hatóságok azt próbálgatják évek óta, hogy lehet minél kevesebb munkával minél szebbé tenni patakpartunkat. Kérdés, hogy kinek mi a szép? Szerintünk szebb, ha fás-ligetes partja van a pataknak, amely mentén odavaló növények pompáznak. Ez a véleményünk.

A munka végeztével előbukkant Csobánka ékessége: az árvíz rongálta, elhanyagolt, Hubertus-kápolnához vezető híd is. (Vigyázunk értékeinkre!)

Azért a híd áll és javításra vár. Javítsuk meg. Ez a javaslatunk. 2011 az önkéntesség éve és az év felén már túl vagyunk. Várjuk az önkénteseket. :)