Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Programok Bejgliégető Beigliégető2012 túrabeszámoló
Beigliégető2012 túrabeszámoló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: oszoly   

Az Oszoly K.E. több tagja is hódolt szenvedélyének, miszerint szilveszterkor is túráztunk, jártuk a természetet. Volt aki az év utolsó napján, volt aki Szilveszter éjjel. 2011 és 2012 fordulóján ki-ki megfogadta mit fog változtatni, hogy a következő évben mi történjen másképp, mint eddig.

 

 

 

Részemről minden óhajomat túlszárnyalta 2012 első túrája, amit Bejgliégetőnek nevezett el a túravezető: Pásztor Lajos, Lujó!

 

Senkit nem szeretnék kihagyni, így, ha végül is nem csak őt lehet "okolni" e név miatt, akkor ismeretlenül is gratulálunk. Ez a túra, olyan bárki számára bármilyen távra, bármilyen útvonalon - persze kijelölt túrista útvonalra gondolunk - alakul.t Mivel az egész az összeverődött társaságon múlik. Emiatt van úgy, hogy a terv csak irányadó. A programváltozás jogát a túravezető fenntartja! :) Előző este még telefonáltam, hogy 90km/órás szélben, esőben és sárban is megyünk? Lujó azt mondta: Megrendelte mára a jó időt. Rendben! - mondtam és készültem a másnapra.

 

E hosszú bevezető után csak annyit lehet írni, hogy a mai túra oltári jóra sikeredett. Persze aki túravezetéssel foglalkozik, netán teljesítménytúrázik, az elfogult. Sőt, aki csak környezetvédelemmel foglalkozik, azt is elfogultságon kaphatjuk. De amikor látjuk, hogy egy jó dolognak megnyerünk másokat is, akkor érezhetjük igazán, hogy valamit jól csinálhattunk és ezt elbizakodottság nélkül állíthatom. Kb 50-en jöttünk össze ma reggel a pomázi Piac téren és formálódtunk túratársasággá a Vróczi útnál. Egyöntetűen úgy döntöttünk, hogy nem egyenesen a Kő-hegyre megyünk, hanem teszünk egy kitérőt a Lajos-forráshoz. Így alakult ki az útvonal: - Janda kulcsosház az első pihenővel és itt kiderült milyen sok túrázó rendelkezik lapos üvegekkel és milyen sokféle ízű lehet a jó turista lélekmelegítő, - Lajos-forrás a második pihenő, ahol finom forrásvizet ittunk és egy kisebb csapat felment a Bölcső-hegyre, itt búcsúztunk el Imrétől, - Cseresznyés- árok, ami az előző napi szél hatására csak kicsit volt csúszós, de a kora délutáni nap súrlófénye beragyogta, amitől fantasztikus szép volt végigmenni rajta, - Vasas-szakadék, ami "hozta" az eddigi formáját, - Kő-hegy, a kihagyhatatlan káposztalevessel és az utánozhatatlan vendégszeretettel: Schramkó Péter kisugárzása, vagy a hely szelleme, vagy mindez együtt? Nem tudni, de jó!

 

S mindezt megkoronázta, hogy a Kö-hegyen megalakult a Magyar Turista Egyesület Szentendrei és Csobánkai Osztálya támogatásával a Pomázi Osztály. Így ezentúl a pomáziak is kiveszik a részüket a Pilis és Visegrádi hegység turista út karbantartási munkálataiból mindannyiunk örömére :) Gratulálunk Nekik! Jó egészséget, jó munkát és sok szép túrát kívánunk 2012-ben!

 

Köszönjük ezt a szép napot Lujó!

 

Az Oszoly Környezetvédő Egyesület tagjai nevében: Benke Ildikó