Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv

Köszönjük, hogy Személyi Jövedelem Adójának 1%-ával támogatja munkánkat! Adószámunk: 18722592-1-13

Honlap Szolgáltatás Turista út karbantartás Mária Út alapfestés
Mária Út alapfestés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

A Mária Út egy kialakítás alatt álló, Közép-Európán átívelő zarándok- és turistaút-hálózat, melynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet, mintegy 1400 km-es távon, gyalogosan 60 nap alatt bejárhatóan. Természetvédelmi területen, pl. Natura 2000 területen az út turista útvonalakon halad. Csobánka környékén az Országos Kék Túra útját követi.

 

 

Az Oszoly Környezetvédő Egyesület három éve tartja karban a Csobánka környéki turistautakat. A Mária Út ezen szakaszát is természetesen vállaltuk, hiszen jelzésrendszerük a turistajelzés festés hagyományát követi. A Mária Út Egyesület útja kialakításánál egyeztetett turista szervezetekkel, hatóságokkal. (Ezt sajnos nem minden zarándokutat kialakító társulás teszi meg.) Köszönjük, hogy bevonták egyesületünket is és figyelembe vették közhasznú tevékenységünket.

 

Reggeli induláskor a hőmérő negatív értékeket mutatott, ezért kicsit aggódtunk, hogy túl korán van még a festéshez. Aztán rájöttünk, hogy amíg 5 fok alatt van legfeljebb kicsit sűrűbb a festék és legalább nem folyik. Később jobb idő lett.

 

Nem csak a vaddisznók dagonyáztak, hanem mi is. De volt köztünk olyan, aki ezt kifejezetten élvezte. Persze a sarat később nem ő mosta le a túracipőjéről, azért mindannyian büszkék voltunk rá, hogy 5 és fél éves kora ellenére jól bírta a 7 km-es távot. Ugyanolyan büszkék voltunk a 8 évesre is, aki élete első festésén vett részt és nagyon ügyes volt. Szóláncozol legközelebb is velünk Ádám?

Szép nap volt a mai. Beszéljenek a képek helyettünk: