Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Programok Föld Napja Takarítás a Sumicán
Takarítás a Sumicán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Az Önkormányzat értesített arról, hogy a Közútkezelő ingyenesen rendelkezésünkre bocsát konténereket. Használjuk ki és takarítsunk egy napot.

Bajza Krisztina:

Öten voltunk arrafelé a Csobánkai Értékőrző és Községszépítő Egyesület tagjaival., Körülbelül 20 zsákkal szedtünk szemetet, illetve az út szélén feltornyoztuk az elvitelre szánt hulladékokat. Volt bőven :( A temetőnél még voltak hárman, akiket láttunk. Nem tülekedtek az emberek :(

 

Adminisztrátor:

Megszokhattuk, hogy kevesen gondolják azt, részt kéne ilyen megmozdulásokon venni. Hiszen a szemetet nem ők szaporítják, hanem az illegális hulladéklerakók. Bizonyára igazuk van a saját szempontjukból. Ha viszont más oldalról közelítjük az eseményt, megállapíthatjuk, hogy tavasszal sok önkéntes teszi ezt egy-egy alkalommal másfelé az országban. Hogy ne menjünk messze, például a Kő-hegyen a szentendreiek.

A Föld Napja ünnepét nehéz elképzelni szeméttel tarkított erdőszélen. Másfelől az ember a kiskertjében is takarít, de a lakásában is tavasszal. Önkéntes munkát pedig azért végez az ember, mert ezzel fejezi ki a tágabb környezetéért érzett felelősségét. Jó példából sohasem elég. Biztatni szeretnénk mindenkit, hogy álljanak össze csoportokba és takarítsák kerítésen kívüli környezetüket. Az Oszoly Környezetvédő Egyesület minden akciót támogat.