Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap
Let it B! - Föld PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

 

Let it B! – A Föld - Ökopolitikai Nyári Egyetem Bodajkon

 

Az idén immár ötödik alkalommal vehetünk részt a hazai nyári programok palettáján egyedülálló rendezvényen, az Ökopolitikai Nyári Egyetemen. A rendezvény tulajdonképpen egy olyan sokszínű zöld tábor, ahol napközben beszélgetések, workshopok és tréningek zajlanak, de lesz kézműveskedés, civil forgószínpad, este pedig tábortűz, koncertek, cigány és magyar táncház, valamint filmek, és hozzájuk kapcsolódó beszélgetések alatt lehet levezetni, lazítani.

 

A táborban elismert hazai és nemzetközi szakemberek, a témában eredményesen munkálkodó civilek és közösségi kezdeményezések vezetnek közösségépítő programokat, workshopokat, kerekasztal beszélgetéseket, melyek sorát koncertek, kézműves foglalkozások, színházi előadások, filmvetítések, táncos programok, esti bulik lazítják majd.

 

Az előző évekhez hasonlóan számos hazai és külföldi, a zöld közéletben és fenntarthatósággal foglalkozó körökben elismert személyiséget sikerült elhívnunk az idén is. Igazi sztárvendégünk lesz Amelia Andersdotter, az Európai Parlament legfiatalabb képviselője, a svéd Kalózpárt tagja, aki Bodoky Tamással, az atlatszo.hu oknyomozó portál főszerkesztőjével és Grad-Gyenge Anikóval, szerzői jogvédővel vitatkozik majd az ACTA-ról, illetve az egyezmény elkaszálásához vezető civil mozgalom sikerességének titkáról. Vitézy Dávid, Kürti Gábor (Kükü) a közlekedésről vezet majd vitát, földügyekben Ángyán József lesz beszélgetőpartnerünk, a közgazdász vonalat pedig Róna Péter, Pogátsa Zoltán és Scheiring Gábor erősítik. Vendégünk lesz Silke Krebs, a Baden-Württembergi kormány kancelláriaminisztere. Moderátoraink lesznek többek között Fokasz Nikosz (ELTE), Gulyás Márton (Krétakör) vagy Kovács Gergő (Magyar Kétfarkú Kutya Párt). Közben lehet hulladékból készíteni ékszert, dísztárgyakat több neves tervezőműhely vezetésével (Recycle Mission, Plastenka, Vadjutka, Mütyürgyár), lesz „bolyhos forradalom”, azaz közösségi kötés-horgolás, illetve a programot színesíti még a Messzelátó Egyesület öko-szépségszalonja, illetve az ökológiai szemléletű stílustanácsadás. Akinek ez nem elég, tanulhat kerékpárjavítást a Bringakonyha önkénteseitől, vagy elmehet kirándulni a környékre.

 

A Nyári Egyetemre regisztrálni, valamint a részletes programot böngészni a rendezvény honlapján lehet: http://greenacademy.hu

 

Időpont: 2012. júl. 31-aug. 5.

Helyszín: Bodajk, Tölgyes Tábor

Regisztráció és program: greenacademy.hu

További információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Szervezők, támogatók:

Az 5. Ökopolitikai Nyári Egyetemet az Ökopolitikai Műhely Alapítvány (okopolmuhely.hu) szervezi, a Green European Foundation (gef.eu) és a Zöld Szabadegyetem Egyesület (greenacademy.hu) együttműködésével. A rendezvény támogatói a Heinrich Böll Alapítvány (boell.eu), az Európai Zöld Párt (europeangreens.eu) és az Ökopolisz Alapítvány (okopoliszalapitvany.hu), melyek a programok szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt vállalnak.

 

Együttműködő partnerek:

Krétakör, TedX;