Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv

Köszönjük, hogy Személyi Jövedelem Adójának 1%-ával támogatja munkánkat! Adószámunk: 18722592-1-13

Honlap Bemutatkozás Video Napházat terveztek magyar egyetemisták
Napházat terveztek magyar egyetemisták PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2012. augusztus 10. péntek, 17:28

Az egyetemeken sok kísérlet kutatás zajlik. Az ember felsőoktatási tanulmányai során sok érdekes dologról hall, aztán jó részükről nem hall többet. A napenergia felhasználásával sokan foglalkoznak úgy, hogy össztársadalmi szinten kevés hasznosul belőle. Jelenleg nem könnyen finanszírozható egy napház megtervezése, kivitelezése.

A minap egy sajtótájékoztatóra invitáltak, melyen ilyen házat lehetett bejárni, nézegetni, bőrünkön érezni, milyen lehet ilyen házban tartózkodni. Sajnos közbejött valami és ne mentünk el. Bánjuk már!

 

Nem másról van szó, mint egy olyan projektről, melyet a Siemens Zrt. 50 millió forinttal támogat az állammal és 70 más támogatóval együtt. Az egyetemisták olyan házat terveztek, melylyel azt akarták megmutatni: a napenergia felhasználása lehet esztétikus, kényelmes és megfizethető.

A projektben 70 egyetemista vesz részt: a szakmai résztől a kommunikációig mindent maguk csináltak. Lásd: http://odooproject.com/hu/

Ha még sincs időnk átböngészni a honlapjukat - pedig érdekes - álljon itt az a videó, melyen a diákok maguk mutatják be pályázati anyagukat, melyet a Solar Decathlon versenyre neveznek be hamarosan.  (A Solar Decathlon egy nemzetközi, egyetemek közötti innovációs verseny napenergia és zöld-technológiák témakörben, amit 2002 óta rendeznek meg az USA Energetikai Minisztériuma és a spanyol kormányzat szervezésében.)