Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv

Köszönjük, hogy Személyi Jövedelem Adójának 1%-ával támogatja munkánkat! Adószámunk: 18722592-1-13

Honlap Bemutatkozás Legfrissebb Sorozatos kerítés rongálások Csobánka térségében
Sorozatos kerítés rongálások Csobánka térségében PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2013. március 13. szerda, 22:26

Az elmúlt hetekben Csobánka községhatárban ismeretlen tettesek 200 m erdővédelmi kerítést tettek tönkre. A fonatos drótkerítést szétvágták, az oszlopokat pedig ellopták. A szomszédos erdőfelújítást védő kerítésekben is történtek kisebb-nagyobb, hasonló jellegű rongálások. A vad az erdőfelújításokba így szabadon bejárhat, a facsemetéket visszarágja. Az okozott kár több százezer forintra tehető. Az erdő kezelője, a Pilisi Parkerő Zrt. feljelentést tett az ügyben.

Az érintett erdőrészlet kerítésében okozott kár nem egyedi eset. Az elmúlt időszakban szinte minden évben kisebb-nagyobb szakaszokat megrongálnak. 2011-ben ugyanebben az erdőrészletben 250 méter hosszan kellett a kerítést újraépíteni. Az erdészeti hatóság az erdőgazdálkodón minden esetben számon kéri az erdő szakszerű megújítását. A kerítés rongálásért eljárás indult ismeretlen tettes ellen.
A facsemeték az időjárás viszontagságait viszonylag jól viselik, azonban a vad egy megújított erdőrészletben nagymértékű és visszafordíthatatlan kárt tud okozni. A kerítések kihelyezését a Pilisi Parkerdő Zrt. saját költségén finanszírozza, majd a fiatalos erdő növekedésével ezek idővel elbontásra kerülnek.