Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv

Köszönjük, hogy Személyi Jövedelem Adójának 1%-ával támogatja munkánkat! Adószámunk: 18722592-1-13

Honlap Bemutatkozás Legfrissebb Pilisszentlászló-Pilisszentkereszt túra a Pilisi Zöldúton
Pilisszentlászló-Pilisszentkereszt túra a Pilisi Zöldúton PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2013. március 28. csütörtök, 19:27

Kiránduljunk Pilisszentlászlóról Pilisszentkeresztre!
Találkozó: 2013. március 30-án, szombaton 9.45 órakor
Pilisszentlászló, Szabadság tér, a Pilisi Zöldút táblánál

A túra a Pilisi Zöldút Egyesület és a Pilisszentkereszti Szlovák Önkormányzat közös szervezéseKedves Túratársak!
Március utolsó szombatján ismét útra kelünk, hogy folytassuk közös kirándulásaink sorát. Eddigi leghosszabb túránkon Pilisszentlászlóról, a Bükkös-patak völgyén át jutunk el Pilisszentkeresztre, ahol a Pilisi Szlovákok Központjában némi meleg ital és egy kis harapnivaló vár ránk.

Gyere: bármivel, ami nem berreg és nem füstöl! (Ha nem a bakancsos megoldást vagy nem a megadott túraútvonalat választod, kérlek, jelezd az alábbi elérhetőségeken, hogy egyeztessük a nyomvonalakat és a találkozási pontokat!)
Hozz: bármit, ami finom, és szívesen megosztanád másokkal is!
Útvonal: Úgy tervezzük, hogy Pilisszentlászló főteréről a Kopanyicát megkerülve a festői Sikárosi-medencébe ereszkedünk, majd a Bükkös-patak folyását egy darabon követve a Kopasz-hegy lábánál érünk be Pilisszentkeresztre, ahol a Pilisi Szlovákok Központjában (Dobogókői út 16.) már várnak ránk. Előre láthatóan az országos kék, a piros és sárga sáv, valamint a sárga kereszt turistautakat követjük, de ez még változhat. Az út teljes hossza 10-12 kilométer. Az útvonal turistautak.hu által ajánlott vázlatát itt találjátok:

 

 

http://goo.gl/maps/Ycnln

 

Logisztika: Szentendre, autóbuszállomásról 9:05-kor indul busz, és 9:35-re ér föl Pilisszentlászló, községházához (végállomás). A busz érkezése után 10 perccel indulunk. Autóval késve érkezők a Sikárosi út felé (Kis Rigó étterem) rövidíthetnek, ott 10 óra magasságában fogunk áthaladni.
Visszafelé a Pilisszentkereszt, pilisszántói elágazás megállóban lehet felszállni az óránként, minden óra 12 perckor induló buszra, amely óra 35-re ér le Pomáz, autóbusz-állomásra. Onnan Budapest felé óra 40-kor, Szentendrére pedig óra 50-kor indul HÉV. Pilisszentlászlóiak számára fontos tudnivaló, hogy az 50-es HÉV 57-re ér a szentendrei végállomásra, így eléri az autóbuszállomásról óra 05-kor induló szentlászlói buszt.

Kapcsolat:
Sepsei Gergely — 30/856-5414, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tusák József — 30/209-3302

A PILISI ZÖLDÚTON EGYMÁSRA TALÁLNAK A MA MÉG ELSZIGETELT PILISI FALVAK KÖZÖSSÉGEI. RAJTUK — RAJTUNK — MÚLIK, HOGY MERRE VEZET A ZÖLDÚT A JÖVŐBE.

Oszd meg, csatlakozz, hívd meg rá barátaidat, írjál hozzá bejegyzést! Hogy minél többen találkozzunk a zöldúton...
MOZGASSUK MEG A PILIS VIDÉKÉT!