Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv

Köszönjük, hogy Személyi Jövedelem Adójának 1%-ával támogatja munkánkat! Adószámunk: 18722592-1-13

Honlap Bemutatkozás Legfrissebb Fatemető
Fatemető PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2013. április 13. szombat, 11:44

Csobánkán több temető is van. Most már fatemető is.

 

A fenti képek bizonysága szerint valakik a temetőben és a régi temetőben takarítottak. A bozótot irtották és nem tudtak különbséget tenni elvadult bokor és majd 100 éves fa között. Az út mentén nem látták, hogy a fákat a villanyoszlopokkal egy vonalban ültették el azok, akik természetes kerítést szerettek volna a sírok előtt. Érdemes kideríteni, hogy mikor ültették azokat  a fákat, amiket lelketlenül kivágtak. Az biztos, hogy a fák ültetésének idején nem az az útburkolat volt, mint ami most van. Az is biztos, hogy nem az volt az útépítés szabványa, mint amit egy csobánkai honlapon valaki a lakosság megtévesztésére közzétett.

 

 

Az útnak a sírok felőli oldalán épp egy autó szélességű az útpadka. A ravatalozó felőli oldalán a kerítésig még ennyi sincs, mégis erre az oldalra ásta a Közútkezelő a vízelvezető árkot.

 

A régi sírok között láthatók a fatuskók és az égetési helyek. Sok tüzet raktak, vajon mit égettek el? A képek alapján egyértelmű, hogy szakember véleményét nem kérték ki. A tuskók vágási felületéből ítélve nem szakemberek vágták ki a fákat. Már a második testületi ülésen hallgatnak az ügyről. A jegyző nem adott ki engedélyt. Nem szívesen csak unszolásra hajlandó tájékoztatni.

 

Az ügyben az első levelet még februárban írtuk. Erre a testületi ülés napján reggel válaszoltak. A testületi ülésen Szelőczei Edgár a Közútkezelő képviseletében nyilatkozott. A hangfelvétel meghallgatható. A jegyző válaszát nem fogadtuk el és kértük a tisztességes tájékoztatást.

 

Mivel a Civil Csobánka blogon írtunk az ügyről és azt is megírtuk, hogy nem válaszoltak, ezért hamarosan kaptunk választ. Válaszlevelükben azt írták le kicsit körülményesen, hogy a Berda-tábla felújításával kapcsolatban semmilyen közreműködésünkre nem tartanak igényt. (Mi tavaly októberben érdeklődtünk, hogy mi az oka annak, hogy még nem készült el. Együttműködésre tettünk ajánlatot.) Szerettünk volna ott lenni az ajánlattevő elbírálásánál. Mivel közben felemelték azt az összeghatárt az SZMSZ-ben amely alatt még a testületnek sem kell tudnia kit, mivel bíznak meg (tavaly 50 ezer Ft volt idén 300 000 Ft) ezért mi sem vehetünk részt az ügyben. (Majd megírhatjuk a véleményünket, ha akarjuk utólag.) Fantasztikus ez a nyitottság, nem?
Azt is megírták, hogy hatósági eljárást folytatnak. Milyen hatósági eljárást? Nem tudjuk. Nyilván azt akarják, hogy megint kérdezzünk.

 

Rengeteg idejük lehet levelezni. Mi viszont nagyon utáljuk, hogy kirándulás, faluszépítés, jelzésfestés helyett állandóan levelekkel kell foglalkozni, mert magától nem hajlandó az Önkormányzat megfelelően tájékoztatni. Sem a terveiről, sem az elkövetett tetteiről, amik érthetetlenek. Mi ez a szkanderezés a kommunikációval? Miért nem lehet kulturáltan tájékoztatni? Erre várunk tippeket. Csokit fogunk sorsolni a nyerteseknek. (A polgármester az általa hivatkozott 2012-es októberi falugyűlésen nem adott elő konkrét, magalapozott tervet a temetővel kapcsolatban. Csak beszélgetés zajlott. Erre alapozva még nem lehetett volna kivágatni minden fát, amiről valaki azt képzeli, hogy nem jó helyen van.)

 

Bátorkodtunk együttműködési megállapodást kínálni az Önkormányzatnak a Dera azon szakaszának takarítására, mely mellett nem lakik senki. Harmincezer forint támogatást kértünk cserébe - ami nem sok tekintve, hogy 400 000 Ft-ot szán 2013-ban csak patak takarításra az Önkormányzat a Környezetvédelmi Intézkedési Terv szerint. Winkler Sándor Józsefné mellett Szigeti János volt a legjobban felháborodva, hogy pénzt mertünk említeni. Amikor a közmunkások olyan kiválóan rendben tartják a területet. Mi ezt nem láttuk. Három éve csak mi takarítunk a Hubertusz domb alatti patak szakaszon. De úgy gondoljuk, hogy ezután erre sem lesz szükség. Az Önkormányzat végre megrázta magát és mindent kézben tart. Igaz, hogy fa nem marad ott, ahol járnak, de a jó szándék megvan és ebben nem osztoznak holmi környezetvédőkkel. Hát íme az Önkormányzat jó szándékából rendezett terület szomorú képe: