Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv

Köszönjük, hogy Személyi Jövedelem Adójának 1%-ával támogatja munkánkat! Adószámunk: 18722592-1-13

Honlap Bemutatkozás Legfrissebb Ingyenes járat március 15-én Dömörkapuhoz
Ingyenes járat március 15-én Dömörkapuhoz PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Írta: Berki Zoltán   
2014. március 12. szerda, 19:52

Örömmel tájékoztatom a természetjárókat, hogy a Szentendre – Dömörkapu buszjárat szezonális, hétvégi, turisztikai célú visszaállításának kérését a Volánbusz – vezérigazgatójától ma reggel érkezett – levele szerint ún. igényvezérelt közlekedéssel teljesíteni kívánja. Az igényvezérelt közlekedési rend azt jelenti, hogy – amennyiben a szolgáltatást az NFM megrendeli – a buszjárat (a tervek szerint 05.01.–09.30. között, szombat-vasárnap, Szentendre i. 9:10, Dömörkapu i. 17:25) csak akkor fog közlekedni, ha valamelyik Pest megyei vagy budapesti Volánbusz pénztárban (Szentendre, Újpest–Városkapu, Árpád híd stb.)  min. egy fő a járatra elővételben jegyet vásárol (Dömörkapu felé 09:00-ig, Szentendre felé 16:00-ig). Természetesen kedvezőbb lett volna egy állandó, feltétel nélküli közlekedtetés, de úgy gondolom, örüljünk a lehetőségnek, hiszen ha az elővételt beépítjük túraszervezésünkbe, bárki élhet a közlekedési szolgáltatással.

 

Ugyancsak örömteli hír, hogy a Volánbusz tervezi a 2002-ben megszüntetett Szentendre – Visegrád, Fellegvár (– Nagy-Villám?) buszjárat turisztikai célú visszaállítását is.

 

A legaktuálisabb jó hír, hogy a Volánbusz – „mivel a járatok közlekedtetésének elindítására vonatkozó legkorábbi időpont a szükséges engedélyezési és utastájékoztatási folyamatot figyelembe véve 2014. május 1-je” – a Kő-hegyi turistaház átadása kapcsán a társaság felajánlotta, hogy a Nemzeti Ünnepen a jelentkezőket díjmentes különjárattal szállítja. Mivel a Kő-hegyi turistaház átadási ünnepségére 11:00-kor kerül sor, a Magyar Turista Egyesület elnökével egyeztetve, a HÉV-hez csatlakozva 03.15-én Szentendre buszállomásról 09:10-kor kérjük a különjárati buszjárat indítását a lajosforrási elágazás – Dömörkapu útvonalon. Vissza Dömörkapuról 03.15-én 15:30-kor kérjük a különjárat visszaindítását Szentendre HÉV állomásra.

 

Kérem a turistaegyesületeket, természetjárókat, hogy éljünk minél többen a Volánbusz ünnepi felajánlásával, vegyük igénybe a felajánlott buszjáratot, ha lehet, a dömörkapui járattal közelítsük meg a Kő-hegyet. Nyilvánvaló, hogy a pozitív forgalmi tapasztalatok meghatározóak lesznek a Volánbusz tervezett turisztikai célú járatfejlesztései (Dömörkapu, Fellegvár) valóraválásában, ezért tegyünk meg mindent a meggyőző „kritikus tömeg” utasként való megjelenéséért.

Üdvözlettel:
Berki Zoltán

Lokomotív Turista Egyesület