Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap
Túravezetők és Útjelzővezetők Országos Találkozója PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

A visegrádi Mogyoró-hegyen tartották a Természetjáró Túravezetők és Jelzésfestők I. Országos Találkozóját. A rendezvényen bemutatták az Országos Kékkör Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésének eddigi eredményeit, és egyben bejelentették az Országos Kékkör és a hozzá kapcsolódó turistajelzések felújításának megkezdését. A rendezvényen előadásokat hallhattunk, workshopon vettünk részt és meglátogattuk a visegrádi Nagy-Villám tetején a  Zsitvay-kilátót. Egyesületünket Benke Ildikó útjelzővezető, gyalogos és kerékpáros túravezető képviselte.

Az Országos Kékkör teljes nyomvonalának nagy pontosságú felmérése megtörtént és megkezdte működését a Természetjárók Térinformatikai Rendszere (TTR), és a hozzá kapcsolódó mobil-applikáció.

Az idén ősszel kezdődő és 2015 tavaszáig tartó részprojekt során 2565 kilométeren újulnak meg az Országos Kékkör jelzései, ezen túl 405 kilométernyi regionális és 356 kilométernyi észak-magyarországi tematikus út (pl. Mátrabérc, Zempléni Gyümölcsút), valamint egy 285 km-es, Szokolya-Mátraháza és Szilvásvárad-Jósvafő közötti kerékpárút-szakasz jelzéseit festik újra.

forrás: Pilis Parkerdő honlapja