Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Pilisi Zöldút Kevély-kilátó túra
Kevély-kilátó túra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Pilisborosjenőn elhatározták, hogy újra felépítik a kilátót a Nagy-Kevélyen. Civil összefogást szorgalmaznak, mert a terület tulajdonosa a Pilis Parkerdő Zrt. tervei között nem szerepel ez a cél. Körbejárták a környező falvakat. Az önkormányzatok elvileg támogatják a projektet. Egyesületünk is támogatja az elképzelést, egyesületi tagunk, Sikert Gábor vállalta az üggyel kapcsolatos teendőket.

 

 

2016. május 22-én volt az első találkozó a tervetzett kilátó helyén. Túrát szerveztünk tehát erre a napra. Hosszú esős időszak után ez volt az első igazán napos szinte nyári hétvége. Nem csoda, hogy kevesen szánták rá magukat, hogy felsétáljanak a csúcsra. A Fő téren találkoztunk 14 órakor és a P+, S sáv, Mackó-barlang, Kis-Kevély, Kevély-nyereg, Nagy-Kevély majd P sáv haza utat jártuk be. 3 kutyával indultunk el, de a kutyások végül a rövidebb úton mentek fel.

Csodálatos az erdő, mert a rövid tavasz és sok eső után most pezseg a napfényben a természet. Rengeteg virág nyílik egyszerre. Találtunk kígyófészket, nektárt szopogató lepkéket, zöld gyíkot és a ritkán látható nagyezerjófű tömérdek példányát. A Mackó-barlangig feltérképezhettük a régi, felújításra szoruló jelzéseket és a Mackó-barlanghoz vezető szerpentint. A barlang feletti ösvényről nyílik a legszebb kilátás a délutáni napfényben fürdő Csobánkára.

Ezt az útvonalat is mindenkinek szeretettel ajánljuk.

Táv: 7 km

Szint: fel 400 m és le 400 m

 

Jó kirándulást!