Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv

Köszönjük, hogy Személyi Jövedelem Adójának 1%-ával támogatja munkánkat! Adószámunk: 18722592-1-13

Honlap
Csobánkai turistaút 1956-ban PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2016. október 30. vasárnap, 18:19

Ebben az évben ünnepeltük az 1956-os forradalom 60. évfordulóját.
Ehhez az ünnephez szerettünk volna hozzájárulni a magunk környezetvédő módján. Megtaláltuk az 1956-os Pilis- és Visegrádi hegység turistatérképét, melyen jól látszott, hogyan képzelték a turistautakat környékünkön, akik akkor szerettek kirándulni.

A Zöld sáv Pomázról indult a MÁV-BEV-megállóból. Így hívták akkor a HÉV-et, mert a MÁV Budapesti Elővárosi Vasútja nevet viselte. A turisták leszálltak és gyalog indultak Pomázon és Csobánkán át a Dera-patak mentén a Pilisre kirándulni. Tanakodtunk a jelenleg kialakított jelzésrendszer atyjaival, hogyan tudnánk ezt a kedvelt útvonalat újra beilleszteni a rendszerbe és kialakult egy igen jó megoldás. Ennek az útnak a Csobánka területén kialakítandó részét festettük fel a Csobánkai Önkormányzat támogatásával.

A Zöld sáv a Plandics tértől az eredeti útvonalán halad a Dera-patakon át a Hanflandon lévő kereszt mellett a Margitligetig. A Plandics térhez a Fő tértől a Zöld kereszt mentén jutnak el, akik a Fő térről szeretnének indulni.

Kialakult egy új kiskörút is. A Zöld sávból a Hanflandi keresztnél kiágazik a Zöld kápolna jelzés, ami a Hubertus kápolnához vezet és azután a Nádas utcai hídnál torkollik újra a Zöld sávba.

Jó kirándulást kívánunk az új és a régi turistaútvonalakon is mindenkinek! :-)