Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap
Greenexpo 2009 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Imre   
2009. március 13-15-én rendezték a 3 napos Garden- és Greenexpo kerti- és környezetvédelmi kiállítást a Papp László Budapest Sportarénában.
A kiállítás kerttel foglalkozó része mutatós volt, láthattunk itt sok szép növényt, grillsütőket, fűnyírót, kerti bútort stb., de valójában nem adott sokkal többet, mintha ingyen besétáltam volna egy kertészeti szakáruházba.
Szép dolog ha valaki ápolja, rendben tartja szűkebb környezetét, a környezetvédelem azonban ennél többről szól. Fő célja, hogy Földünket a következő generációknak élhető módon adjuk át. Sok mindennel már elkéstünk, hiszen az elmúlt egy két évszázadban a fosszilis energiahordozók nagy részét eltüzeltük, elősegítve ezzel az üvegházhatás miatti éghajlatváltozást.
A környezetvédelem legfőbb feladatai közé tartozik jelenleg az élővilág védelmén túl vizeink a talaj és a légkör megóvása, valamint az energia- és hulladékgazdálkodás.
Ez a tudomány elég szerteágazó, ennek megfelelően a kiállítók is sokfélék voltak. Jól megfért egymás mellett Magyar Madártani Egyesület, az ELMŰ és a barlangászok kiállítása. Nagyon tetszett egy magánvállalkozás standja, ők újra hasznosított papírból készítenek formatervezett irodabútorokat.
A látogatók a kiállítás több pontján kitölthettek különböző feladatlapokat és voltak egyéb kvízjátékok is. Ez azért is volt érdekes mert a környezetvédelemben sok kérdésre nincsenek egyértelmű igen vagy nem válaszok, több dologban a szakma is megosztott. (Az atomenergiát vagy a megújuló energiaforrásokat létesítsük előnyben, eldobható vagy visszaváltható műanyag palackot vásároljunk stb.) A kérdésekre helyes választ adók ajándékot kaptak, vagy sorsoláson vehettek részt.
A kiállítás összességében színvonalas volt, a pénztárak előtt kígyózó sorok, ill. a benti enyhe zsúfoltság azt mutatja, hogy sokan érdeklődnek a környezetvédelem iránt. Talán még nem késő. . .
További információk: www.greenexpo.hu