Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv

Köszönjük, hogy Személyi Jövedelem Adójának 1%-ával támogatja munkánkat! Adószámunk: 18722592-1-13

Honlap Szolgáltatás Turista út karbantartás Megújult a piros kereszt turistajelzés Csobánkán
Megújult a piros kereszt turistajelzés Csobánkán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: oszoly   

Oszoly K.E.Ragyogó napsütés, tavaszi virágok vártak minket Csobánkán április 5-én vasárnap délelőtt.

Az Oszoly Környezetvédő Egyesület, egyeztetve a Pilis turistajelzéseinek karbantartóival, vállalta Csobánkán a piros és kék sávról a faluba vezető kék, piros és sárga kereszt    és a csúcsra vezető sárga háromszög   turistajelzések gondozását.

Első akciónak a Kevély-nyereg felé vezető piros kereszt jelzés felújítását választottuk, hiszen ez a legnépszerűbb a turisták körében.

Az előkészítési munkálatok alapos szervezést kívántak. A szórólap elkészítése, eljuttatása a falu minden házának postaládájába, a festékek a drótkefék beszerzése, a vonókés, hosszúkarú metszőolló és egyéb munkaeszközök kölcsönszerzése jó néhány egyeztetést jelentett. Az akciót 15 lelkes egyesületi és pártoló tag szervezte és hajtotta végre.

Munkánk nyomán megújult a jelzések 90%-a. A megtévesztő jelzéseket jobb helyre helyeztük el, a takarásban lévőket láthatóvá tettük. Az erdőbe kiérve a becserjésedett utat megtisztítottuk, szemetet gyűjtöttünk.

Sajnos negatív eredményt is "sikerült" felmutatni. Találtunk egy illegális szemétlerakót és megtaláltuk azt a kidöntött oszlopot, mely megakadályozta anno, hogy az erdőn keresztül motorosok járjanak.

A munka végeztével nagy karéj zsíroskenyérrel és egy-egy pohár frissítővel koronáztuk a délelőttöt a Főtéren, a faház előtti padokon.

Szeretnénk ezúton is megköszönni Csobánka Polgármesterének a szemétgyűjtőzsákokat és az elszállíttatást.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, a segítséget, a biztatást és támogatást.