Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Programok Autómentes Nap Critical Mass Csobánkán
Critical Mass Csobánkán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: oszoly   

 

Csobánka csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz.

Ez volt a legnagyobb előrelépés a tavalyi Autómentes Naphoz képest. Az Óvodában és az Iskolában is emlékezetessé tették ezt a napot a gyerekek számára. Bár mindez nem pótolja az egyre növekvő autóforgalom következtében egyre nagyobb környezetszennyezés elleni teendőinket, mégis fontos, hogy kiemelkedjen az átlagos napok közül. Különösen nálunk Csobánkán. Környezetünk szeretetére, megbecsülésére nevelni kell a gyerekeket. Szerintem folyamatosan ezt kell tennünk, de a kínálkozó jeles napokat sem szabad szó nélkül elmúlatni.

 

2009 szeptember 22-én Csobánkán elsősorban a gyerekeknek szervezett programokat az Oszoly Környezetvédő Egyesület. Az Iskola és az Óvoda vezetése készséges partner volt ebben, tehát a dicséret ezért a napért tulajdonképpen a gyermekprogramok lebonyolításáért az óvónőknek, a tanítóknak, a tanároknak jár. Sok kép készült a Fő téren rajzoló óvodásokról, a tanösvényeket járó iskolásokról és az esti Critical Massról. Ezek közül egy párat itt közlünk.

Tisztában vagyunk vele, hogy attól még nem lesz kerékpárút Csobánkán, hogy évente egyszer megemeljük a kerékpárainkat a Fő téren. Mégis szeretném elmondani, hogy a kerékpáremelés ténye az az erő, mely segít minket, környezetvédőket abban, hogy két ilyen esemény közötti egy évben konkrét lépéseket próbáljunk tenni, vagyis megvívjuk kisebb harcainkat a nagy tehetetlenségű, lomha bürokráciával szemben.

Köszönjük, hogy eljöttek, ezt az egy órát velünk töltötték és kerékpárjaikat velünk emelték fel Csobánka tiszta levegőjéért.

A szervezésben nyújtott támogatásért és a  közreműködésért szeretnénk köszönetet mondani a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi Osztályának, Csobánka Község Polgármesteri Hivatalának, a Petőfi Sándor Általános Iskolának, a Borostyán Óvodának, a Baross Péter Közösségi Háznak, a Pomázi Rendőrségnek, a Pomázi Polgárőrségnek, a Csobánkai Értékőrző és Községszépítő Egyesületnek, a Pomázi Klíma Körnek, végül, de nem utolsó sorban a Vadvirág Nyugdíjas Klub lelkes tagjainak.

Benke Ildikó
elnök