Honlap - Bemutatkozás - Kapcsolat - Projektek - Programok - Szolgáltatás - Linkajánló - Játékok - Vendégkönyv
Honlap Fehér sziklák színes köntöse „FEHÉR SZIKLÁK SZÍNES KÖNTÖSE”
„FEHÉR SZIKLÁK SZÍNES KÖNTÖSE” PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Halák László   

SIKERES PÁLYÁZAT

998ezer forintos támogatást kapott az „Oszoly Környezetvédő Egyesület” ( továbbiakban Oszoly K.E.) Csobánka környékének védett növényeit bemutató természetfilm elkészítéséhez.

Már a tervezett film címe is elárulja, milyen szeretettel tervezi és pályázta meg a védett növényeinkről készítendő filmet az Oszoly K.E. A film elkészítésének ötlete a 2009 augusztusában megnyitott tanösvényhez kötődik, hiszen az Oszoly védett növényeit nem egyszerre vagy nem folyamatosan láthatják a tanösvényt felkereső csobánkaiak, vagy máshonnan érkező turisták. Pedig aki ismeri az itt fellelhető védett növényeket, legalább tízet fel tud sorolni, amit érdemes megnézni és megvédeni a jelen és az utókor részére. A hóvirágtól a tavaszi héricsen át a piros madárbirsig sok szépséges, kedves virág, növény látható annak, aki tudja, hol és mikor keresheti ezeket erdeinkben. Korábban még nem készült összefoglaló ismertető film az Oszoly védett természeti értékeiről.

Benke Ildikó, - a vállalkozás lelke, - Zsóka Zoltán jeles természetfilm rendező operatőrünkkel indult el a KVvM Zöld Forrás 2009 pályázati kiírásán, amelyen az alpolgármester, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, a Pomázi Közművelődési és Környezetvédő Egyesület ajánlásával végül nyertek. A film megvalósítására vonatkozó támogatói szerződést a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselőivel 2010 január 15-én aláírták. A film elkészítését a pályázók 2010 szeptember 30-ra ígérik.

Csobánka az Oszoly fehér szikláiról is közismert. A tervezett film bemutatja azt a színes köntöst, amely időről időre befedi a fehér sziklák környékét és feledhetetlen élményhez juttatja a kirándulókat, iskolásainkat, akik a film megtekintése során megismert szépséges növényeket a természetben is felfedezhetik a Csobánkai Tanösvényeket járva.